V Havlíčkově Brodě zlevní od července teplo o více než čtvrtinu

Zobrazeno 7. 6. 2023

V Havlíčkově Brodě zlevní od července teplo o více než čtvrtinu

Vzhledem k současné situaci na trhu s energiemi a po vyhodnocení letošní topné sezony přistoupila společnost Teplo HB s.r.o., ke snížení ceny za dodávané teplo. Díky klesajícím cenám plynu na spotových trzích, ale i nižší spotřebě v zimním období, dojde ke zlevnění o 411 Kč za gigajoule (dále GJ).

„Za GJ tepla budeme odběratelům účtovat od 1. července 1138 Kč. V prvním pololetí tohoto roku byla cena za teplo 1549 Kč za GJ. Nové ceny budou zohledněny v zálohách na příští měsíce. Vzhledem k nižší spotřebě tepla budou nové měsíční zálohy pro druhé pololetí zhruba na polovině částky záloh, které hradili odběratelé v prvním pololetí,“ upřesnil jednatel společnosti Teplo s.r.o., Miroslav Sommer.

Spotřeba tepla v domácnostech klesla od loňského září v průměru o 15 až 20 procent oproti stejným měsícům v předchozích letech, přestože podzimní měsíce byly studenější.

„Chtěl bych všem našim odběratelům tepla poděkovat za spolupráci při překonávání obtíží vyvolaných extrémním nárůstem cen na komoditních burzách. Bez výjimky všichni řádně plnili své finanční povinnosti a hradili zálohy dle platebních kalendářů. Díky pochopení situace a vzornému placení záloh se nám podařilo situaci stabilizovat a mohli jsme přistoupit ke snížení ceny tepla,“ dodal na závěr Miroslav Sommer.

Více informací: Ing. Miroslav Sommer – jednatel společnosti Teplo HB s.r.o, tel.: 724 945 800

Bc. Alena Doležalová, tisková mluvčí

tel.: 569 497 353, e-mail: adolezalova%z%muhb.cz