Práce na výstavbě parkoviště Na Nebi pokračují podle harmonogramu, město bude stání pronajímat

Zobrazeno 13. 7. 2023

Od října loňského roku roste v lokalitě Na Nebi nové parkoviště pro 53 automobilů.  V jeho těsné blízkosti v ulici Reynkova vzniká dalších 7 podélných parkovacích stání.

„V současné době dodavatelská firma dokončuje betonové opěrné zdi včetně izolace proti zemní vlhkosti a zároveň probíhají práce na výstavbě parkovacích míst – pokládka konstrukčních štěrkových vrstev, osazování obrub z velkých kostek a dláždění parkovacích míst z drobných kostek,“ upřesnil Pavel Sláma z odboru rozvoje města a dodal, že zhotovitel připravuje také kabelové vedení veřejného osvětlení a napojení kamerového systému na datovou síť města.  V srpnu budou probíhat dokončovací  práce na vydláždění, terénních a sadových úpravách, osazení vjezdové závory a kamerového systému. Práce by měly být hotové do konce prázdnin, celkové náklady na výstavbu se budou pohybovat okolo 31 mil. Kč.

V současné době nabízí město nová parkovací místa k pronájmu

Výběr nájemce se koná formou Veřejné obchodní soutěže - podáním nabídek obálkovou metodou s nejvyšší nabídkou smluvního nájemného. Nabídky ve formě vyplněné formalizované Smlouvy o nájmu parkovacího stání jsou přijímány v uzavřených obálkách, zřetelně označených textem: „Neotvírat – pronájem parkovacího stání - REYNKOVA“ v termínu do pondělí 31. 7. 2023 na podatelnu městského úřadu, Havlíčkovo náměstí 57. Smlouvy budou uzavírány na dobu určitou do 31. 12. 2025.Formalizovaná Smlouva o nájmu parkovacího stání a podmínky soutěže jsou zveřejněnyna webových stránkách města www.muhb.cz, vše je k dispozici také na Ekonomickém odboru Městského úřadu v Havlíčkově Brodě.

Minimální nabídková cena je stanovena ve výši 350 Kč vč. DPH/stání/měsíc.

Více informací: Markéta Firychová – Ekonomický odbor: tel. 569/ 497 177, email: mfirychova%z%muhb.cz

Alena Doležalová, tisková mluvčí

tel.: 569/497 353